Jehněčí špízy s rozmarýnem a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 159 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 141.4 mg
 - Draslík 747.1 mg
 - Vláknina 3334.3 mg
 - Vitamín A 3334.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smícháme je s citronovou šťávou a kůrou, utřeným česnekem a nasekaným rozmarýnem. Necháme odpočívat přes noc.
 - 
                                2
Papriku a cibuli nakrájíme na kostičky o hraně stejné délky jako jehněčí maso.
 - 
                                3
Jehněčí maso napichujeme na špejle na střídačku s cibulí a paprikou.
 - 
                                4
Grilujeme 7 minut z každé strany (je-li potřeba grilujeme i delší dobu – dobu grilování poznáme tak, že maso zmáčkneme nejlépe na bílém talířku a pokud z něj bude unikat krvavá šťáva, je maso ještě nedopečené).