Italské rizoto s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 320 g Rýže Carnarolli
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 60 g Houby sušené
  • 100 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 593 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 531 mg
  • Vláknina 3184 mg
  • Vitamín A 3184 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby necháme chvíli namočené ve sklenici vody.

  • 2

    V pánvi na másle a oleji osmahneme nasekanou cibuli. Přidáme hrst rýže a podlijeme zeleninovým vývarem. Dále přidáme houby a vše zalijeme suchým bílým vínem. Za stálého míchání vaříme, odpařujeme tekutinu, postupně přidáváme rýži a přiléváme další vývar. Stále mícháme, až do odpaření tekutiny a změknutí rýže.

  • 3

    Do rizota přidáme plátek másla, nastrouhaný sýr, osolíme a znovu mícháme až do doby, kdy bude mít rizoto krémovou konzistenci.

  • 4

    Při podávání ozdobíme každou porci nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu