Valašská skopová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Skopové maso přední
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Brambory
  • 1 hrst Houby sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 799.6 mg
  • Vláknina 7594.8 mg
  • Vitamín A 7594.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso nevykoštěné naporcujeme na větší kusy, asi jako na guláš a vaříme ve slané vodě do poloměkka.

  • 2

    Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky, brambor na kostičky a přidáme i se sušenými houbami ke skopovému masu a dovaříme.

  • 3

    Dochutíme drceným česnekem, solí a pepřem.

Komentáře k receptu