Valašská skopová žebírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 250 g Párky jemné
  • 200 g Slanina vepřová
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1500 g Skopový hřbet
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 1353 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 27.9 mg
  • Draslík 118.8 mg
  • Vláknina 2648 mg
  • Vitamín A 2648 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopový hřbet částečně odkostíme, zbavíme tuku a ve vlažné vodě jej omyjeme. Nasekáme kotlety, mírně je naklepeme, maso částečně uvolníme nožem od kosti, osolíme a opečeme po obou stranách na většině tuku.

  • 2

    Jablka opláchneme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na plátky, které osmažíme na troše zbylého tuku. Jablka vyjmeme a v tuku opečeme oloupané párky a slaninu nakrájené do hřebínků.

  • 3

    Při podávání kotlety zdobíme kolečky jablek, párkem a slaninou, kterou jsme z jedné strany obalili v mleté paprice. Podléváme vlastní šťávou.

Komentáře k receptu