Telecí pečeně se šťávou
Suroviny
- 1 kostka Telecí bujón
 - 1000 g Telecí pečeně
 - 200 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Provensálské koření
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Bazalka sušená
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Šalotka
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 415 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 197.5 mg
 - Draslík 1005.5 mg
 - Vláknina 2049.5 mg
 - Vitamín A 2049.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí pečeni osolíme, opepříme a opékáme v kastrolu na oleji nejdříve zprudka, potom na středním ohni.
 - 
                                2
Oloupanou šalotku a česnek nadrobno nakrájíme. Omyté rajče nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Když pečeně zezlátne, přidáme k výpeku kostku telecího bujónu rozpuštěnou ve sklenici vody. Šťávu osolíme, opepříme, přidáme šalotku s česnekem a bylinky.
 - 
                                4
Když se šťáva trochu vyvaří, přidáme nakrájené rajče.
 - 
                                5
Hotovou pečeni nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Podáváme se šťávou, která má mít jednolitou konzistenci.