Linguine - placaté špagety se zeleninou, bylinkami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Cuketa
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Špagety celozrnné
  • 80 ml Poctivý zeleninový bujón
  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2.5 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 810 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 604.5 mg
  • Vláknina 14711.6 mg
  • Vitamín A 14711.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme si zeleninu: lahůdkovou cibuli, pórek, mrkev, malou cuketku a malou papriku. Vše pokrájíme na tenké plátky, papriku zbavenou semínek nakrájíme na proužky. Omyté lístky čerstvých bylinek: kerblík, bazalku a rozmarýn pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm orestujeme nejdříve cibulku s pórkem, postupně přidáme mrkev, cuketku a papriku, vše krátce orestujeme, ochutíme solí a bílým pepřem, přilejeme zeleninový bujón a pod pokličkou zeleninu podusíme přibližně 10-12 minut.

  • 3

    V hrnci s vroucí osolenou vodou uvaříme špagety podle návodu. Uvaříme je al dente - na skus, scedíme je a dáme do mísy, pokapeme chilli olejem, promícháme a uchováme je teplé.

  • 4

    Podušenou zeleninu vyklopíme i s omastkem a zbylou šťávou ke špagetám, přimícháme bylinky, posypeme nastrouhaným sýrem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu