Vepřová pečeně s pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 97018 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 130.3 mg
  • Draslík 655.2 mg
  • Vláknina 5315.8 mg
  • Vitamín A 5315.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso musíme skrojit tak, aby nám vznikl plát vcelku. Poté ho naklepeme, osolíme, opepříme a pevně svineme a omotáme nití. Větší část másla rozehřejeme na pekáči, maso na něm osmahneme po všech stranách. Mírně je podlijeme a dusíme do měkka.

  • 2

    Jakmile je maso měkké, zahustíme šťávu zbylým máslem rozmíchaným se lžičkou mouky a ještě chvilku povaříme.

  • 3

    Jako přílohy podáváme jemný knedlík, rýži nebo dušenou zeleninu.

Komentáře k receptu