Vepřová pečeně na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Moravské uzené maso
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Petržel kořen
  • 0.1 l Víno bílé
  • 1.5 kg Vepřová kýta
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1352 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 144.9 mg
  • Draslík 819.1 mg
  • Vláknina 4814.1 mg
  • Vitamín A 4814.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme. Poté ho protkneme slaninou, zeleninou okurkami a uzeným masem nakrájenými na klínky. Zbylou slaninu vyškvaříme a vložíme na ni upravené maso a za častého podlévání pečeme do měkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme ze šťávy, kterou zaprášíme moukou, zalijeme vínem a povaříme. Hotovou šťávou maso přeléváme.

  • 3

    Jako přílohy jsou vhodné smažené noky , bramborové krokety a saláty.

Komentáře k receptu