Kyselica z Korytné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Zelí kysané
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Voda pitná
  • 150 ml Voda pitná
  • 800 ml Voda pitná
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 hrst Fazole bílé
  • 1 hrst Houby čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 584.8 mg
  • Vláknina 10484.5 mg
  • Vitamín A 10484.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby namočíme do vody, zelí slijeme (nálev odložíme) a překrájíme. Fazole namočíme do vody a posléze uvaříme doměkka.

  • 2

    Václavky ve vodě, v níž jsme je namočili, uvaříme doměkka.

  • 3

    Zelí zalijeme nálevem, případně přidáme vodu, přidáme bobkový list, sůl a udusíme do měkka.

  • 4

    Na másle usmažíme jíšku, rozředíme vodou.

  • 5

    Do zelí vmícháme uvařené fazole, houby, zašleháme jíšku a vlijeme smetanu. Vše prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu