Pečený kapr na kořenové zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 300 g Kapr obecný
  • 100 g Petržel kořen
  • 50 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej česnekový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 7 špetka Pepř 4 barev
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Petržel nať sušená
  • 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 1491.5 mg
  • Vláknina 24589.2 mg
  • Vitamín A 24589.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.9 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce kapra (filety nebo podkovy) osušíme, potřeme je česnekovým olejem, osolíme je, posypeme pepřem 4 barev a na chvíli je odložíme do mísy. Troubu si předehřejeme na 200°C.

  • 2

    Omytou a oloupanou kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. V pekáčku na plotně rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme nastrouhanou zeleninu a plotýnu vypneme. Zeleninu ochutíme solí, promícháme a povrch urovnáme. Na zeleninu položíme porce kapra, mírně je do zeleniny vmáčkneme. Nakonec kapra a zeleninu pokapeme olejem, citrónovou šťávou, vodou, pekáček zakryjeme poklicí a vložíme ho do středu předehřáté trouby.

  • 3

    Zeleninu s kaprem nejdříve dusíme 15 minut, pak odložíme poklici a pečeme minimálně 20 minut dozlatova. Během pečení porce ryby obrátíme.

  • 4

    Hotové porce kapra dáme na talíře, obložíme zeleninou a hned servírujeme.

Komentáře k receptu