Zapečené maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 977 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 519 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 207.5 mg
 - Draslík 2261.2 mg
 - Vláknina 21259.5 mg
 - Vitamín A 21259.5 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na plátky a část rozložíme v jedné vrstvě do máslem vymazaného pekáče. Osolíme je, posypeme nakrájeným pórkem a polovinou jemně nasekaného česneku.
 - 
                                2
Na brambory položíme osolené a opepřené vepřové řízky, na ně rozložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a nakonec poklademe plátky brambor. Osolíme a posypeme zbylým nasekaným česnekem.
 - 
                                3
Vše zalijeme smetanou ke šleháhí a pečeme v troubě asi 70 minut při teplotě 200°C.
 - 
                                4
Chvíli před koncem pečení posypeme pokrm strouhaným sýrem a dopečeme.