Vařené hovězí maso zapečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 78249 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 62.8 mg
  • Draslík 145.2 mg
  • Vláknina 5492.6 mg
  • Vitamín A 5492.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme odvarem nebo vodou. Krátce povaříme a přidáme rajčatový protlak.

  • 2

    Maso nakrájené na plátky přidáme do husté omáčky, osolíme, prohřejeme a přendáme do nízké zapékací misky. Vše posypeme strouhanou houskou, pokapeme máslem a zapečeme v troubě.

  • 3

    Jako přílohu podáváme rýži dušenou i vařenou anebo těstoviny.

Komentáře k receptu