Pórkovo - mandlové želé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 g Želatina bílá plátky
  • 1 ks Pórek
  • 1 hrnek Mandle
  • 2 hrnek Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Sirup javorový
  • 1 polévková lžíce Kudzu
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 849.6 mg
  • Vláknina 24147 mg
  • Vitamín A 24147 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 20.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek nakrájíme na 3 cm dlouhé dílky a uvaříme doměkka, dvě kolečka odřízneme a odložíme.

  • 2

    Plátky oloupaných mandlí namočíme do dvou šálků horké vody,

  • 3

    rozmixujeme a přecedíme /použijeme jen tekutinu/.

  • 4

    Pórek, kudzu, želatinu, sirup a šťávu z mandlí společně rozmixujeme a dáme do hrnce.

  • 5

    Když se směs začne vařit, snížíme teplotu a vaříme až je směs lepkavá až mazlavá.

  • 6

    Přelijeme do misek a dáme ztuhnout do lednice. Hotový dezert zalijeme sirupem a ozdobíme kolečkem pórku.

Komentáře k receptu