Vepřové kotlety jako minutka se sardelemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Sardelové řezy
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1128 kcal
  • Sacharidy 183 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 97527 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 84.1 mg
  • Draslík 426.9 mg
  • Vláknina 16102 mg
  • Vitamín A 16102 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, mírně osolíme a zaprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.

  • 3

    Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Přidáme vykostěnou sardeli, lžíci usekaných kaparů a čtyři lžíce husté smetany. Vše krátce povaříme.

  • 4

    Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.

Komentáře k receptu