Hovězí dušené s houbami na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 4 ks Hovězí maso zadní
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1001 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 132 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 392.4 mg
  • Draslík 243.8 mg
  • Vláknina 2159 mg
  • Vitamín A 2159 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso naklepeme, osolíme a potřeme nastrouhanou cibulí. Plátky po obou stranách opečeme na tuku.

  • 2

    Přidáme nakrájené houby a osolíme. Když šťáva vysmahne, podlijeme a dusíme doměkka.

  • 3

    Hotový pokrm zalijeme smetanou smíchanou s moukou, přidáme petrželku a krátce povaříme.

Komentáře k receptu