Dušené hovězí s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sádlo škvařené
  • 100 g Houby čerstvé
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Sůl
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 97008 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 110.6 mg
  • Draslík 247.9 mg
  • Vláknina 2395 mg
  • Vitamín A 2395 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepeme plátky masa, osolíme, potřeme nastrouhanou cibulí a opečeme po obou stranách na sádle.

  • 2

    Přisypeme nakrájené houby a osolíme. Když se šťáva vysmahne, maso podlijeme a dusíme dokud není měkké.

  • 3

    Na závěr zalijeme smetanou smíchanou s moukou a petrželkou, necháme krátce povařit.

Komentáře k receptu