Pilaf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 209 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 56.3 mg
 - Vláknina 4088 mg
 - Vitamín A 4088 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži přebereme a propláchneme. Na rozehřáté máslo v kastrole přidáme okapanou rýži a za stálého míchání ji osmahneme.
 - 
                                2
Zalijeme osolenou vodou, promícháme a necháme 3 minuty prudce vařit. Když se voda vsákne do rýže, ovážeme poklici ubrouskem a necháme na mírném ohni dodělat.
 - 
                                3
Místo vody můžeme použít k zalití rýže rajčatovou šťávu.