Skopové maso na roštu se žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Skopový hřbet
  • 100 g Slanina vepřová
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 97967 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 23.9 mg
  • Draslík 992 mg
  • Vláknina 11000 mg
  • Vitamín A 11000 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampióny nakrájíme na plátky a na stejně velké plátky nakrájíme i maso z vykostěného hřbetu a slaniny. Maso ještě naklepeme a osolíme.

  • 2

    Maso se žampióny pokapeme olejem a necháme 1/2 hodiny marinovat. Po půl hodině budeme napichovat na jehlu střídavě maso se slaninou a houbami. Takto připravené rožně obalíme v prosáté strouhané housce, pokapeme rozehřátým máslem a budeme opékat na roštu nebo na elektrickém grilu.

  • 3

    Jako přílohy podáváme rýži, chléb nebo saláty.

Komentáře k receptu