Špagety s tuňákem a olivami
Suroviny
- 500 g Špagety, Makarony
 - 425 g Tuňák v oleji
 - 100 g Olivy černé
 - 125 ml Víno bílé
 - 375 ml Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Česnek
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Rajčatová pasta
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 845 kcal
 - Sacharidy 123 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 564 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 101 g
 - Cholesterol 19.1 mg
 - Draslík 665.3 mg
 - Vláknina 11820.5 mg
 - Vitamín A 11820.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vroucí vodě uvaříme špagety, slijeme a udržujeme teplé.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej z tuňáka a smažíme v něm nakrájenou cibuli, papriku a česnek 4 minuty. Přidáme rajčatový protlak, pastu a víno a 5 minut povaříme.
 - 
                                3
Přidáme do omáčky tuňáka a za občasného míchání vaříme 5 minut.
 - 
                                4
Špagety zalijeme omáčkou a promícháme.
 - 
                                5
Podáváme ozdobené petrželkou a drceným černým pepřem.