Těšínské polešniky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 1676 mg
  • Vláknina 35787.5 mg
  • Vitamín A 35787.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 205.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme brambory, nastrouháme a slijeme z nich vodu.

  • 2

    Přisypeme mouku, osolíme a promícháme. Vypracujeme řídké těsto a natřeme je na zelné listy.

  • 3

    Poskládáme je na plech a dáme péct do předehřáté trouby. Po upečení list sejmeme, potřeme po obou stranách máslem a podáváme.

Komentáře k receptu