Kapr pečený po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 172.3 mg
  • Draslík 565.4 mg
  • Vláknina 2455 mg
  • Vitamín A 2455 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce kapra osolíme. Do každé porce uděláme dva podélné zářezy a vložíme do nich kolečka citronu bez jader.

  • 2

    Porce vložíme do vymaštěné zapékací mísy, pokapeme máslem a pečeme asi 10 minut.

  • 3

    Nakonec pokrm posypeme rozsekaným vejcem uvařeným natvrdo a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu