Dušené rybí filé se smetanou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 20 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 550.2 mg
- Vláknina 4409 mg
- Vitamín A 4409 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté porce filé osolíme, zakapeme citronovou šťávou a chvíli marinujeme. 
- 
                                2Omyté zelné listy spaříme vroucí vodou, zabalíme do nich porce filé a dusíme v kastrolu na olivovém oleji pod pokličkou. 
- 
                                3Podušené filé vyjmeme a do výpeku přilijeme rybí vývar. Krátce povaříme, přilijeme smetanu a přidáme nasekaný kopr. 
- 
                                4Rajčata omyjeme, krátce blanšírujeme a potom je nakrájíme na dílky a mírně osolíme. 
- 
                                5Závitky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a obložíme rajčaty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        