Dušené rybí filé se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Filé rybí
  • 400 g Zelí čínské
  • 50 ml Olej olivový
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 0.5 l Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 550.2 mg
  • Vláknina 4409 mg
  • Vitamín A 4409 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé osolíme, zakapeme citronovou šťávou a chvíli marinujeme.

  • 2

    Omyté zelné listy spaříme vroucí vodou, zabalíme do nich porce filé a dusíme v kastrolu na olivovém oleji pod pokličkou.

  • 3

    Podušené filé vyjmeme a do výpeku přilijeme rybí vývar. Krátce povaříme, přilijeme smetanu a přidáme nasekaný kopr.

  • 4

    Rajčata omyjeme, krátce blanšírujeme a potom je nakrájíme na dílky a mírně osolíme.

  • 5

    Závitky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a obložíme rajčaty.

Komentáře k receptu