Klouzáky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Vepřové škvarky
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Zelí kysané
  • 500 g Brambory
  • 50 g Strouhanka
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 715.3 mg
  • Vláknina 10725 mg
  • Vitamín A 10725 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme syrové brambory a nastrouháme. Spaříme na sítu vařící vodou.

  • 2

    Vodu slijeme, škrob usazený u dna nalijeme zpět do brambor. Osolíme a přidáme vejce, mouku a strouhanku.

  • 3

    Z těsta vykrajujeme lžící knedlíčky o velikosti vlašského ořechu a vaříme je v osolené vodě 10 minut.

  • 4

    Necháme je okapat a omastíme sádlem. Smícháme je s rozškvařenými škvarky, teplým kyselým zelím a nadrobno nakrájenou cibulí, kterou jsme předem osmahli.

Komentáře k receptu