Nákyp z kuřete

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kuřecí maso vařené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 975 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 674.4 mg
  • Draslík 194.3 mg
  • Vláknina 3150 mg
  • Vitamín A 3150 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme vařené maso, tvrdý sýr nastrouháme.

  • 2

    Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a ušleháme z bílků tuhý sníh.

  • 3

    Z másla a mouky připravíme v hrnci světlou jíšku, do které za stálého míchání přidáváme mléko, rozmícháme a povaříme. Bešamelovou omáčku necháme zchladnout.

  • 4

    Po zchladnutí přidáme strouhaný sýr, sůl, žloutky a kuřecí maso. Vmícháme nakonec tuhý sníh z bílků.

  • 5

    Do vymazané zapékací mísy vložíme směs a 30 minut pečeme dorůžova.

  • 6

    Podáváme se zeleninovým salátem, jak za tepla, tak studena.

Komentáře k receptu