Hrachovec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 400 g Vepřové maso libové
  • 250 g Hrách loupaný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 76.8 mg
  • Draslík 96.8 mg
  • Vláknina 10485.7 mg
  • Vitamín A 10485.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2534.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do kastrolu na sádlo s cibulí a česnekem, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a upečeme (nebo udusíme).

  • 2

    Přebraný hrách a rýži uvaříme a promícháme s upečeným (nebo udušeným) masem i se šťávou. Osolíme, přidáme majoránku a v troubě chvíli zapečeme.

  • 3

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu