Salát ze smažené zeleniny
Suroviny
- 230 g Kuřecí prsa
 - 20 g Zázvor celý
 - 125 ml Ořechy Kešu
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 0.5 ks Štěrbák zahradní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Estragon
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 131 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 36.8 mg
 - Draslík 697.4 mg
 - Vláknina 12428.2 mg
 - Vitamín A 12428.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Estragon /čerstvý/zbavíme lístků a nadrobno nakrájíme,zázvor-asi 5 cm oloupeme a nadrobno nakrájíme.Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a dáme do misky.Přelijeme marinádou.
 - 
                                2
Tu připravíme smícháním estragonu se zázvorem,cukrem,sójovou omáčkou,solí a kořením.Necháme marinovat 2-4 hodiny v chladu.
 - 
                                3
Kuřecí nudličky vyndáme z marinády a dáme asi na 3 minuty osmahnout na rozpálený olej na pánev.Přilijeme zbylou marinádu a povaříme asi 3 minuty.
 - 
                                4
Hlávkový salát nakrájíme a naaranžujeme na talíř spolu s listy endivie.Na ně dáme mrkev nakrájenou na tenké proužky,kešu oříšky a osmažené kuřecí nudličky.Můžeme podávat.