Zeleninová směs s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 300 g Cuketa
  • 200 g Květák
  • 200 g Mrkev kořen
  • 50 g Tuk
  • 300 g Vepřová uzená plec
  • 100 g Petržel kořen
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Kapusta hlávková
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 144 g
  • Sodík 896 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 245.9 mg
  • Draslík 1077 mg
  • Vláknina 13419.8 mg
  • Vitamín A 13419.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 156.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Uvařené maso nakrájíme na malé kostičky, vmícháme do zeleniny a vše vložíme do tukem vymazaného pekáčku. Vejce rozšleháme v mléce a nalijeme na zeleninu.

  • 3

    Ve vyhřáté troubě zapékáme asi 10 minut. Při podávání zdobíme pokrm plátky rajčat.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu