Skopové na majoránce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Zelenina kořenová
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 600 g Skopové maso přední
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 129.7 mg
  • Draslík 513.2 mg
  • Vláknina 3131.5 mg
  • Vitamín A 3131.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaníme maso, zbavíme přebytečného loje a omyjeme.

  • 2

    Uvaříme je ve slané vodě společně se zeleninou, cibulí, bobkovým listem a tymiánem.

  • 3

    Připravíme si z mouky a sádla světlou jíšku, zředíme ji procezeným vývarem z masa a ochutíme utřeným česnekem, pepřem a necháme dobře povařit.

  • 4

    Před koncem varu vložíme do omáčky na kostky nakrájené maso, rozemnutou majoránku, dle chuti přisolíme a chvíli povaříme.

Komentáře k receptu