Sladkokyselá žebírka po thajsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2000 g Vepřová žebra
  • 125 ml Kompot ananasový
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 6 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 4 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1545 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 120 g
  • Sodík 631 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 405 mg
  • Draslík 1351.8 mg
  • Vláknina 3383.5 mg
  • Vitamín A 3383.5 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednotlivá žebra od sebe oddělíme pomocí velkého nože a vložíme do hrnce. V osolené vodě vaříme cca půl hodiny do změknutí.

  • 2

    Poté vodu slijeme, žebírka propláchneme, necháme okapat a vychladnout.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a orestujeme cca 5-10min najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor.

  • 4

    Přidáme ananasovou šťávu, rybí omáčku, protlak, limetovou šťávu, med a chilli omáčku.

  • 5

    Přivedeme k varu a povaříme cca 10min do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout.

  • 6

    Touto směsí potřeme žebírka a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 15min. Mezitím obracíme a potíráme.

  • 7

    Žebírka podáváme teplá.

Komentáře k receptu