Rýžový salát s ostrou kokosovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 75 ml Mléko kokosové
  • 3 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej hroznový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 545.8 mg
  • Vláknina 6527.5 mg
  • Vitamín A 6527.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme rýži podle návodu na obalu.

  • 2

    Zeleninu uvaříme v osolené vodě. Chilli papričky omyjeme a nasekáme najemno, šalotky nasekáme rovněž najemno.

  • 3

    Na rozpáleném oleji orestujeme chilli papričky, cibuli a rozetřený česnek. Přidáme kokosové mléko a směs prohřejeme.

  • 4

    Ochutíme solí a šťávou vylisovanou z limety.

  • 5

    Smícháme s okapanou rýží a zeleninou, necháme vychladnout, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu