Pražská pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Hrášek
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Šunka dušená
  • 200 g Vepřové maso libové
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 204.7 mg
  • Draslík 83.7 mg
  • Vláknina 1545 mg
  • Vitamín A 1545 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2536.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osolíme, nasucho opečeme, podlijeme a dusíme.

  • 2

    Když maso změkne, zahustíme šťávu nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.

  • 3

    Před podáváním nakrájíme maso na plátky a do šťávy přidáme nasekané, natvrdo vařené vejce, nasekanou šunku a hrášek. Nakonec přidáme kousek másla a jemně nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu