Zeleninový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Celer bulvový
  • 40 g Pórek
  • 40 g Mrkev kořen
  • 100 g Květák
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 129.7 mg
  • Draslík 271.5 mg
  • Vláknina 4672.1 mg
  • Vitamín A 4672.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu uvaříme a nadrobno nakrájíme.

  • 2

    Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel. Do prochladlého vmícháme vejce a zeleninu a okořeníme solí, sekanou petrželkou a špetkou muškátového květu.

  • 3

    Zapečeme v máslem vymazané zapékací míse.

Komentáře k receptu