Aljašská treska na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Citrony
  • 1500 g Treska aljašská
  • 30 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1291 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 78.9 mg
  • Draslík 697.3 mg
  • Vláknina 2374.5 mg
  • Vitamín A 2374.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby zbavíme ploutví, očistíme je, opláchneme a nakrájíme na porce. Maso pokapeme citronovou šťávou a osolíme.

  • 2

    Jednotlivé porce mírně poprášíme prosátou moukou a zvolna opečeme v horkém tuku. Zastříkneme vodou a krátce podusíme.

  • 3

    Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Osmahneme je na másle, osolíme, krátce podusíme a přidáme k rybě. Vše dodusíme doměkka.

  • 4

    Hotovou tresku přelijeme šťávou se žampiony.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu