Makrela po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 40 g Sůl
  • 20 g Cukr krupice
  • 200 g Olivy nakládané
  • 1500 g Makrela obecná
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 300 ml Kečup
  • 200 ml Tuk
  • 1 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1893 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 79 mg
  • Draslík 50.7 mg
  • Vláknina 2000 mg
  • Vitamín A 2000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a opláchnuté makrely osolíme a vložíme je do rozehřátého tuku. Po obou stranách je pečeme doměkka.

  • 2

    Opečené ryby z tuku vyjmeme. Do tuku od pečení přidáme na kousky nakrájenou cibuli, rajčatový protlak, olivy, kečup, šťávu ochutíme cukrem, osolíme a přilijeme víno.

  • 3

    Do šťávy vložíme makrely a vše krátce podusíme.

Komentáře k receptu