Makrela po orientálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Kopr čerstvý
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 g Tuk
  • 1500 g Makrela obecná
  • 100 g Kedlubna
  • 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 3 g Divoké koření celé
  • 1 g Hřebíček
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Cibule
  • 100 g Květák
  • 100 g Citrony
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1233 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 88.5 mg
  • Draslík 122.8 mg
  • Vláknina 3259.4 mg
  • Vitamín A 3259.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a opláchnuté makrely osušíme, osolíme, opepříme a v horkém tuku je po obou stranách opečeme dozlatova. Ryby vyjmeme.

  • 2

    Do tuku od opékání vložíme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, růžičky květáku, zelený hrášek a oloupané, pokrájené kedlubny. Přidáme divoké koření, hřebíček, zalijeme vínem a dusíme.

  • 3

    Do zeleniny přidáme omytý, na plátky nakrájený citron, rajčatový protlak, vložíme opečené makrely a vše dusíme pod poklicí doměkka.

  • 4

    Při podávání klademe rybu na teplý talíř, přelijeme ji omáčkou a posypeme sekaným koprem a petrželovou natí.

Komentáře k receptu