Uzené maso s křenovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Tuk
  • 500 g Vepřová uzená plec
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1190 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 102.1 mg
  • Draslík 566.4 mg
  • Vláknina 22471 mg
  • Vitamín A 22471 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, vložíme do vařící vody, přidáme cibuli, pepř a vaříme v tlakovém hrnci doměkka.

  • 2

    Na rozpáleném oleji osmahneme mouku, postupně zředíme vývarem a dobře povaříme na hustší omáčku.

  • 3

    Vmícháme smetanu, nastrouhaný křen, sůl a necháme přejít varem.

  • 4

    Omáčku dochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou, podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu