Brněnské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 81.6 mg
 - Draslík 473.8 mg
 - Vláknina 1123 mg
 - Vitamín A 1123 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, na okraji nařízneme a osolíme.
 - 
                                2
Na koncích každou roštěnku nakrojíme jako kapsu a do otvoru vsuneme půlku rozkrojeného česneku. Na středu protkneme 2 proužky slaniny.
 - 
                                3
Maso poprášíme moukou a na oleji po obou stranách opečeme. Potom přidáme na proužky nakrájenou cibuli, opečeme ji s masem a mírně podlijeme. Dusíme doměkka.
 - 
                                4
Podáváme s rýží nebo s těstovinami.