Svítek s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Hrozinky
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 0.5 ks Citrony
  • 0.25 l Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 148.5 mg
  • Draslík 101.7 mg
  • Vláknina 766 mg
  • Vitamín A 766 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle z předchozího dne nastrouháme a osmažíme na lžičce másla dozlatova. Odstavíme z ohně, polijeme horkým vínem a vzniklou kaši necháme vychladnout.

  • 2

    V míse utřeme lžíci másla s cukrem, žloutky a citronovou kůrou do pěny. Přimícháme vinnou kaši, sníh ze 4 bílků a rozinky.

  • 3

    Pečeme v máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formě dozlatova.

  • 4

    Podáváme s vanilkovou nebo ovocnou omáčkou.

Komentáře k receptu