Dýňové zelí s rajčaty
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Rajčata
- 40 g Tuk
- 5 g Petržel - nať
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.06 l Zakysaná smetana
- 1 kg Dýně
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 16 g
- Sodík 450 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 20.8 mg
- Draslík 1471 mg
- Vláknina 7019.8 mg
- Vitamín A 7019.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.1 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semen. Nakrájíme ji na nudličky, vložíme do mísy, osolíme a necháme asi 30 minut odpočinout.
-
2
Z mouky, tuku, jemně nakrájené cibule a nasekané petrželky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru a povaříme.
-
3
Rajčata oloupeme, nakrájíme na nudličky a spolu s vymačkanou dýní je přidáme do omáčky. Osolíme, opepříme, okyselíme, vmícháme utřený česnek a vše dusíme doměkka.
-
4
Nakonec přilijeme rozkvedlanou kyselou smetanu.