Karbanátky z mrkve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 318 g
 - Sodík 255 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 201.1 mg
 - Draslík 114.1 mg
 - Vláknina 8926.4 mg
 - Vitamín A 8926.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou mrkev na hrubo nastrouháme, vložíme do kastrolu a podlijeme trochou vody. Osolíme, podusíme do měkka a necháme vychladnout. Přidáme na oleji zpěněnou, jemně nakrájenou cibuli, dvě vejce, strouhanku, rozetřený česnek, koření, promícháme a necháme 30 minut v chladu.
 - 
                                2
Z hmoty tvarujeme malé placičky, obalujeme je v rozšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém oleji po obou stranách do zlatova. Ještě horké odložíme na papírovou utěrku.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.