Cizrnový salát s rajčaty
Suroviny
- 300 g Cizrna
 - 250 g Klobása Chorizo
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 4 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 8 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 635 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 1197.2 mg
 - Vláknina 29867.2 mg
 - Vitamín A 29867.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cizrnu vaříme asi 1 hodinu v osolené vodě, slijeme ji a necháme okapat.
 - 
                                2
Oloupané šalotky najemno nakrájíme. Smícháme ocet, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a špetku cukru. Vmícháme šalotku a zálivkou přelijeme cizrnu. Necháme asi 3 hodiny odležet.
 - 
                                3
Celer očistíme, rajčata omyjeme a obojí spolu s klobásou nakrájíme na tenké plátky. Vše smícháme s cizrnou a zálivkou, posypeme rozdrceným pepřem a podáváme s opečeným bílým chlebem.