Kuřeci frikasé
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 120 g Žampiony čerstvé
 - 120 g Jogurt nízkotučný
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 8 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 hrnek Hrášek mražený
 - 1 hrnek Vývar drůbeží
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 651 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 97.8 mg
 - Draslík 1016.6 mg
 - Vláknina 13832.9 mg
 - Vitamín A 13832.9 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme mouku, osolíme a opepříme a pak v ní obalíme kousky kuřecího masa. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibulky a česnek a opékáme za občasného míchání 5 minut. Potom přidáme kuřecí maso a za stálého míchání opékáme 10 minut. Maso nesmí zhnědnout.
 - 
                                2
Postupně přiléváme kuřecí vývar, potom přidáme mrkev, celer a hrášek. Pánev přikryjeme pokličkou a směs dusíme 5 minut. Přidáme papriku a žampiony, pánev znovu přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme dalších 10 minut.
 - 
                                3
Do směsi na pánvi přimícháme jogurt, nakrájenou petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Vše prohřejeme a ihned podáváme.