Jehněčí maso se salátem a koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 852 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 362.7 mg
 - Draslík 215.7 mg
 - Vláknina 5761.3 mg
 - Vitamín A 5761.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2852.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso rozkrájíme na plátky, vložíme do vroucí vody a uvaříme, až je maso téměř měkké. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vývar odložíme. Cibulky nakrájíme nadrobno, salát opereme, rozebereme na listy a natrháme na kousky. Kopr nasekáme nadrobno. Vejce rozšleháme s citronovou šťávou.
 - 
                                2
Na oleji osmažíme uvařené maso z obou stran, přimícháme cibulky a chvilku smažíme. K masu poté přimícháme salát, kopr, pepř, sůl, zalijeme 600 ml vývaru a dusíme, až je maso měkké. Na závěr k masu zašleháme vejce.