Vepřová pečeně na víně
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
 - 100 g Moravské uzené maso
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 1 ks Petržel kořen
 - 0.1 l Víno bílé
 - 1.5 kg Vepřová kýta
 - 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1352 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 144.9 mg
 - Draslík 819.1 mg
 - Vláknina 4814.1 mg
 - Vitamín A 4814.1 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme. Poté ho protkneme slaninou, zeleninou okurkami a uzeným masem nakrájenými na klínky. Zbylou slaninu vyškvaříme a vložíme na ni upravené maso a za častého podlévání pečeme do měkka.
 - 
                                2
Měkké maso vyjmeme ze šťávy, kterou zaprášíme moukou, zalijeme vínem a povaříme. Hotovou šťávou maso přeléváme.
 - 
                                3
Jako přílohy jsou vhodné smažené noky , bramborové krokety a saláty.