Skopové řízky po anglicku (mutton - chop)
Suroviny
- 800 g Skopový hřbet
 - 200 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 šálek Řeřicha
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 979 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 320 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 150.7 mg
 - Draslík 240.6 mg
 - Vláknina 1326.2 mg
 - Vitamín A 1326.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý skopový hřbet nakrájíme na řízky. Lehce je naklepeme, potřeme solí, pepřem, česnekem, hořčicí a nasekanou petrželkou. Cípy řízků přehneme a upevníme párátkem.
 - 
                                2
Maso obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s hořčicí a lžičkou oleje a ve strouhance.
 - 
                                3
Řízky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
 - 
                                4
Podáváme upravené na míse a obložené řeřichou.