Rajčata po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 45 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 210.9 mg
 - Vláknina 2277.3 mg
 - Vitamín A 2277.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá rajčata rozkrojíme příčně na poloviny a odstraníme zrnka.
 - 
                                2
Rajčata osolíme, opepříme a naplníme směsí strouhanky, utřeného česneku a nasekané petrželky. Pokapeme olejem a pečeme asi 15 minut v horké troubě nebo pod grilem. Rajčata mají být měkká a na povrchu zčervenalá.