Sýrová míchaná vejce na rajčatech
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 4 ks Rajčata
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 4 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
 - 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 320 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 380.1 mg
 - Draslík 326.4 mg
 - Vláknina 2221.3 mg
 - Vitamín A 2221.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou petrželku nasekáme, několik lístků ponecháme na ozdobu.
 - 
                                2
Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Vmícháme nasekanou petrželku. V pánvi na rozehřátém oleji necháme vejce ztuhnout, až jsou na okraji pevná, uprostřed tekutá. Vejce posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a posouváme stěrkou od kraje ke středu, až zcela ztuhnou.
 - 
                                3
Omytá rajčata nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Osolíme je a opepříme. Na rajčata rozdělíme porce sýrových vajec a ozdobíme petrželkou.
 - 
                                4
Ihned podáváme.