Telecí játra se šalvějovou cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 350 mg
 - Draslík 469.6 mg
 - Vláknina 4527.7 mg
 - Vitamín A 4527.7 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi na rozehřátém másle (20 g) necháme zesklovatět oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli. Přidáme lístky čerstvé šalvěje a zvolna pod pokličkou podusíme.
 - 
                                2
V jiné pánvi rozehřejeme olej a zbylé máslo, vložíme plátky očištěných a omytých jater a opečeme je. Nakonec játra opepříme a upravíme na talíře se šalvějovou cibulí. Pokrm osolíme těsně před podáváním.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.