Krokety z brambor se zeleninovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 57 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 40.9 mg
 - Draslík 124 mg
 - Vláknina 1889.6 mg
 - Vitamín A 1889.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme, oškrábeme a uvaříme v osolené vodě. Ještě teplé rozmačkáme na jemnou kaši a necháme vychladnout.
 - 
                                2
V misce rozšleháme vejce s moukou, podle chuti osolíme, opepříme, vaječnou směs smícháme s rozmačkanými bramborami.
 - 
                                3
Cibuli oloupeme a najemno pokrájíme, oloupaný česnek prolisujeme, omytá rajčata oloupeme a jemně nakrájíme, najemno rozsekáme i petrželovou nať.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej, na něm necháme zeskovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek, přisypeme nakrájená rajčata a petrželku, podle chuti přidáme kurkumu, osolíme, opepříme a na mírném ohni dusíme přibližně 15 minut, dokud se neodpaří tekutina.
 - 
                                5
Na navlhčené dlani ze lžičky bramborového těsta vytvoříme placičku, do ní vložíme lžičku zeleninové nádivky a zabalíme do kuličky. Připravené krokety položíme na pomoučněný vál a opatrně je dlaní mírně rozmáčkneme.
 - 
                                6
V pánvi rozpálíme olej a na něm krokety smažíme z obou stran přibližně 3 - 5 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Z usmažených kroket odstraníme přebytečný olej savým papírovým ubrouskem, ještě horké podáváme.