Moravské zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 9.7 mg
 - Draslík 580.4 mg
 - Vláknina 10699 mg
 - Vitamín A 10699 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 81.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nastrouhané zelí dáme do hrnce a zalijeme horkou vodou.
 - 
                                2
Přidáme nakrájenou cibuli, sádlo, osolíme a okmínujeme.
 - 
                                3
Uvaříme doměkka.
 - 
                                4
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a připravíme jíšku.
 - 
                                5
Zředíme ji vodou ze zelí, rozmícháme dohladka. K zelí přidáme nastrouhaný brambor, jíšku a dochutíme.
 - 
                                6
Nkonec zelí okyselíme octem.